Duo Sampras-Henman out na rugblessure en verloving

Print
NEW YORK - Twee grote namen mochten gisteren van de favorietenlijst geschrapt. Eerst topfavoriet Pete Sampras, die met veel tegenzin het veto van zijn medische staf opvolgde. De nummer één van de wereld raakte zondag op training geblesseerd aan de rug en kreeg tot vandaag uitstel voor zijn openingswedstrijd tegen de Rus Safin. Vergeefs. Sampras mag zijn droom om absoluut Grand Slam recordhouder te worden tot het volgende millennium opbergen. Zijn dertiende zege -één meer dan Roy Emerson- hoopte hij volgende week te vieren op zijn lievelingsterrein. uitgesteld tot 2000.
BR>Tim Henman ging op zuiver sportieve manier voor de bijl. De Britse mooie jongen, zesde reekshoofd, geraakte niet eens aan setwinst tegende Argentijn Guillermo Canas. Henman kan troost gaan zoeken bij zijn vriendin Lucy Heald, met wie hij zich begin deze maand officieel verloofde. Sinds die dag heeft hij nauwelijks nog een match gewonnen. Of er een verband bestaat is niet duidelijk.
In de rand van de US Open werd bekend dat de internationale tennisfederatie (ITF) bij het Arbitragehof voor de Sport (CAS) in Lausanne aan het langste eind trok in de zaak Korda. De Tsjech mag één jaar worden geschorst voor zijn dopingplas op Wimbledon in '98. Maar Korda heeft intussen zo goed als depressief zijn racket in de hoek gekeild. Als hij ooit nog zin krijgt in proftennis, moet hij daarvoor wachten tot 1 september 2000.