Korte clubnieuwsjes

Lembi verlengt contract, Mitrovic naar Westerlo

BR>BRUGGE - Nzelo Lembi verlengt zijn verblijf in Brugge met 5 seizoenen. De 24-jarige Congolese verdediger zette gisteren zijn handtekening onder een contract tot juni 2004.
Westerlo en Club kwamen gisteren tot een akkoord over de uitleenmodaliteiten van Dalibor Mitrovic. De 21-jarige Serviër mag tot het eind van het seizoen aan de Merodedreef spelen. Mitrovic trok gisterenavond in het gezelschap van manager Stojic naar Westerlo om er zijn persoonlijke voorwaarden te bespreken.

Asare 4 maanden out na operatie


GEEL - Emmanuel Asare (Geel) onderging dan toch een heelkundige ingreep aan de voet en wacht volgens trainer Paul Put een revalidatie van 4 maanden. Bouchuari (rug), Nikolic (dij) en Bjorn Smits (bil) trainden niet en moeten voorlopig rusten.

Ex-Germinalvoorzitter Luc Verheyen blijft praten met Geel


GEEL - Luc Verheyen kwam nog niet tot een overeenkomst met Verbroedering Geel. "Ik had een constructief gesprek met voorzitter Keersmaekers. Er werd afgesproken deze week de besproken items te overpeinzen en volgende week opnieuw rond de tafel te gaan zitten", zegt Verheyen die onlangs opstapte bij Germinal-Beerschot.

Gips voor Daniël Scavone en Gert Davids


LOMMEL - Daniël Scavone (achillespees) moet 2 weken volstrekte rust in acht nemen en kreeg hiervoor een gipsverband aangemeten. Gert Davids, die een cyste op de voet heeft, moet vandaag een heelkundige ingreep ondergaan. Davidts zal eveneens voor 2 weken ingegipst worden. Derde keeper Stijn Cox schuift tijdelijk een plaats op. Waligora liet een botscan nemen van zijn kuit en scheenbeen. Dat bracht niets ernstigs aan het licht, maar de Pool ondervindt toch nog wat hinder. Normaliter herneemt hij maandag de groepstraining. Zouaoui (dij) trainde gisteren niet, Segers en Nivaldo drijven de intensiteit van de loopoefeningen op.

Kortrijk-manager Gylain wordt manager van Moeskroen


KORTRIJK -Gino Gylain houdt het in Kortrijk voor bekeken. De manager van KVK ruilt vanaf 1 oktober de Kortrijkse club in voor Moeskroen waar hij een PR- en managerfunctie combineert. Gylain was eerder bij RWDM en basketbalclub Sunair Oostende als manager aan het werk.

Ook KV Mechelen praat met Lawson


MECHELEN - Odartey Lawson, die op dit ogenblik test bij Lokeren, staat ook in de belangstelling van KV Mechelen. De Ghanees traint al 3 weken mee op Daknam, maar het Wase bestuur nam nog geen beslissing. De 22-jarige speler was het wachten beu en bood zich op Malinwa aan. KV zou hem graag een weekje laten overkomen, maar Lokeren weigert dat en beweert het eerste recht te hebben. Eerstdaags valt een beslissing.

Wedstrijd tegen Anderlecht verplaatst


SINT-TRUIDEN - Omwille van de Europese wedstrijd tegen Ljubljana op donderdag 16 september vroeg Anderlecht gisteren om de wedstrijd tegen STVV van zaterdag 18 september te verplaatsen naar zondag 19 september met aftrap om 20u00. Het STVV bestuur stemde hierin toe. Gisteren oefenden de Kanaries voor de laatste keer op de velden van Kortenbos. Het contract werd niet verlengd omwille van financiële redenen en ook omdat Kortenbos in de toekomst met jeugdelftallen wil werken. Vanaf donderdag wordt er opnieuw getraind op het Sportcomplex Sint-Pieter aan de Olympialaan.

Inhaalwedstrijd tweede nationale


In tweede nationale staat vanavond de competitiewedstrijd Hekelgem-Cercle Brugge op het programma. Een inhaalmatch van de tweede speeldag.

Zaak Wallwork komt vandaag voor


ANTWERPEN - Ronnie Wallwork (FC Antwerp) vraagt vandaag in kort geding aan de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel de vernietiging van zijn levenslange schorsing. Een uitspraak wordt vandaag nog niet verwacht.