Vanavond om 20 uur: Supercup Racing Genk - SK Lierse

Vandaag spelen Genk en Lierse om de Supercup, de trofee die traditioneel wordt uitgereikt aan dit treffen tussen de jongste landskampioen en bekerwinnaar. Beide clubs missen verscheidene internationals. Genk geniet van het thuisvoordeel. Is de stand na 90 minuten nog gelijk, dan volgen meteen strafschoppen.
BR>

Genk-trainer Jos Heyligen: "Een onaangename situatie"


GENK - Jos Heyligen windt er geen doekjes om. Ondanks de afwezigheid van heel wat vaste waarden wil de trainer van Genk met zijn sterkst mogelijke ploeg uitpakken en een eerste prijs met de Limburgers binnenrijven. "Waarom zouden we de Supercup links laten liggen? Elke match is hier belangrijk. Voor ons is het een vorm van prestige. We willen bevestiging brengen van de match van zondag. Ook het vertrouwen moet intact blijven."
Heyligen vindt het tijdstip van de Supercup echter niet te best gekozen. "We missen 5 internationals en ook Lierse is niet compleet. Dat is een vrij onaangename situatie. De basis wordt gewoon gehalveerd. Het is aan de jongens die weinig speelkansen kregen om zich nu te tonen. Voor die gasten is het een uitgelezen kans om zich opnieuw in de kijker te spelen."
GENK: Branko Strupar, Marc Hendrikx, Ferenc Horvath, Thordur en Bjarni Gudjonsson ontbreken wegens interlandverplichtingen. Verder moeten Rogerio (licht enkelletsel), Zoran Ban (voet), Juha Reini (hervatte gisteren de groepstraining) en Bart Vanhees (enkelblessure) forfait geven. Ook Domenico Olivieri blijft aan de kant. Hij sukkelt met een liesblessure. Heyligen houdt dus 13 A-kernspelers over en vult die aan met 4 beloften.
Kern: Brockhauser, Doumen, Caushllari, Delbroek, Johan Gudjonsson, Hasi, Jansson, Kimoni, Origi, Pereira, Teelen, Van Geem, Vangronsveld, Di Gregorio, Van der Elst, Ingrao, Leenders.

Lierse-trainer Walter Meeuws: "Nys mag niet verkommeren"


LIER - Lierse won 2 jaar geleden al de Supercup en aast in Genk op een tweede trofee. "Niets belet ons om voluit te gaan", stelt Walter Meeuws strijdlustig. "We krijgen straks 10 dagen rust voorgeschoteld. Voor het prestige moeten we er alles aan doen om straks een goed figuur te slaan. Dat zijn we onze supporters verschuldigd." Meeuws kan geen beroep doen op Cavens en Hoefkens, maar lokte de beloften wel opnieuw naar het Lisp. "Somers, Daems, Poorters en De Keyser kregen toestemming om de Supercup te spelen. Meteen na de Supercup trekken ze naar het afzonderingsoord in Riemst. Ook Shekiladze vertrekt pas morgen richting Georgië. Het aantal afwezigen valt dus mee voor ons. Of ik aan experimenteren denk? Niet echt. Wel staat vast dat Patrick Nys zijn kans krijgt onder de lat. We moeten erover waken dat die gast niet helemaal verkommert."
LIERSE: Pieter Huistra (achillespees) en Joe Spiteri (barst voet) blijven nog een poos langs de kant. Jurgen Cavens en Carl Hoefkens zijn afwezig wegens interlandverplichtingen.
Kern: Nys, Laeremans, Shekiladze, Van Meir, Daems, Snoeckx, Leen, Somers, Zdebel, Van de Weyer, Huysmans, Peelman, De Keyser, Poorters, Struyven, Vandecauter, Huysegems, Deman.

Scheidsrechter: Eric Romain
TV: Rechtstreeks op Kanaal 2

Historie Belgische Supercup


1980 Club Brugge - Beveren (4-3) 1-1
1981 Standard - Anderlecht (3-1) 0-0
1982 Waregem - Standard 3-2
1983 Standard - Beveren (5-4) 1-1
1984 Beveren - AA Gent 5-1
1985 Anderlecht - Cercle Brugge 2-1
1986 Club Brugge - Anderlecht 1-0
1987 Anderlecht - KV Mechelen 1-1 en 2-0
1988 Club Brugge - Anderlecht 1-0
1989 KV Mechelen - Anderlecht n.g.
1990 Club Brugge - Luik (7-6) 2-2
1991 Club Brugge - Anderlecht (6-5) 3-3
1992 Club Brugge - Antwerp (4-1) 1-1
1993 Anderlecht - Standard 3-0
1994 Club Brugge - Anderlecht 3-1
1995 Anderlecht - Club Brugge 2-1
1996 Club Brugge - Cercle Brugge 5-2
1997 Lierse - Germinal 1-0
1998 Club Brugge - RC Genk 2-1