Gaëtan Englebert: eerste keer Rode Duivel

Print
KNOKKE - Er komt maar geen einde aan het sprookje van Gaëtan Englebert. Net voor de zomer versierde de 23-jarige Luikenaar een transfer van Sint-Truiden naar Club Brugge. Met Club sprokkelde hij inmiddels 12 punten op 12. En gisteren zette Englebert zijn eerste stappen als Rode Duivel. "Maandag kreeg ik even na vijven een seintje op mijn mobiele telefoon. Mijn koffer was snel ingepakt. 's Avonds zat ik al in Knokke aan tafel. Ik ken Robert Waseige. Hij was trainer bij FC Luik toen ik als jonge gast ballenraper was in Rocourt."
BR>In het voorjaar stond Englebert voor een moeilijke keuze: Anderlecht, Germinal Beerschot of Club Brugge. "Anderlecht-trainer Anthuenis had mij er graag bij gehad maar de belangrijkste reden om voor Brugge te kiezen was de sfeer. Ik denk dat ik een heel goede keuze maakte."
Met Club nam hij een sterke start. Hier en daar wordt al een vergelijking gemaakt met Franky Van der Elst. "Wat ik allemaal al hoorde en las! Ik moet mijn carrière nog volledig uitbouwen, Van der Elst was een monument. Dat het op het Brugse middenveld vlot draait, kan ik alleen maar positief noemen maar dat is niet de verdienste van Englebert alleen. Er lopen centraal 3 spelers die allemaal een stuk kunnen voetballen. Die alle drie een beetje de erfenis van Van der Elst op hun schouders dragen."
Ondertussen viel het ook de bondscoach op dat Englebert voldoende klasse in huis heeft om als international een rol te vervullen. "Ik denk dat ik nu mijn profijt haal uit mijn sterk Truiens seizoen en de schitterende competitiestart van Club. Ik ben onbeschrijflijk blij dat ik bij deze toffe groep ben."