Limburg aan de top op military van Kalmthout

KALMTHOUT -

De Limburgers hebben op de military van Kalmthout haast alles gewonnen wat er te winnen viel. Zonhovenaar Ronny Thijs won met het paard Randel D de reeks Jonge Paarden. Freddy Gelade (Lummen) triomfeerde bij de beginnende paarden, reeks A, terwijl Geert Lambrichts (Diepenbeek) reeks B voor zijn rekening nam. In serie 2 raakte Chris Ruysen niet verder dan een vijfde plaats. Maar in het BK voor militairen was het dan weer Limburg boven. Danny De Rijck (Paal) veroverde de titel.

J.H.

BR>Twaalf militairen waren met hun viervoeter naar Kalmthout afgezakt. Met Geert en Renilde Corthouts (Halen) en De Rijck was Limburg hier goed vertegenwoordigd. Commandant Luc Rens nam de dressuurproef voor zijn rekening, De Rijck klampte echter goed aan. Toch had Rens al een serieuze voorsprong verworven. De volgende springproef bracht geen verandering in het voorlopige klassement. De cross-country wel. Tijdsfouten werden Luc Rens fataal. Aan de eindstreep totaliseerde De Rijck dan ook een strafpunt minder dan Rens die meteen vrede moest nemen met een zilveren medaille. Peter Poppe (Kalmthout) werd derde in dit kampioenschap

Winst was er ook voor Geert Lambrichts. De Diepenbekenaar won met zijn paard Merenque. Nochtans verliep het Lambrichts tijdens de dressuurproef niet naar wens. Geert werd hier naar een negende plaats verwezen. Als een van de enige deelnemers pakte Geert geen strafpunten in de cross, zodat zijn dressuurresultaat ook het eindresultaat was. Meteen maakte hij een enorme sprong voorwaarts in het klassement. Lambrichts triomfeerde zelfs.

Freddy Gelade en Ronny Thijs wonnen ook. Thijs won met Randel D de proef voor 'Jonge Paarden'. Ronny pakte de leiding al met de dressuurproef, een leiding die de Zonhovenaar niet meer uit handen gaf. Kleppers als Luc Van Nieuwenhuyzen, Constatin Van Rijckevorsel, Karin Donckers en Tine Van Mieghem werden dan ook naar de ereplaatsen verwezen.