Ferrari-baas maakt zich boos op ingenieurs

Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo heeft na de teleurstellende Grote Prijs van België Formule 1 keihard op tafel geklopt. De Ferrari-baas eiste van zijn ingenieurs de grootste mogelijke technische steun.

BR>Montezemolo reageerde op een vergadering met de Ferrari-ingenieurs op de zwakke resultaten van de Scuderia in Spa-Francorchamps. "Als de piloten niet over de auto beschikken die ze moeten hebben, kunnen ze niet winnen. En in Spa hadden ze die niet, zoveel is duidelijk", liet Montezemolo verstaan.

Eddie Irvine, die zondag zijn leidersplaats in de WK-stand verloor aan Mika Hakkinen, was al niet tevreden over de prestaties van zijn wagen in de GP van Hongarije op 15 augustus, waar hij als derde finishte. De Grote Prijs van België was de ergste van het jaar, zo vond de Noord-Ier achteraf.

De drie Ferrari-piloten,Eddie Irvine, Michael Schumacher en Mika Salo, rijden deze week in Monza proefritten met het oog op de Grote Prijs van Italië op 12 september. Tweevoudig wereldkampioen Schumacher maakt in principe in de Italiaanse Grote Prijs zijn rentree.