Karakter leidt Steven Thomas naar 6de overwinning

BORNEM -

Nieuweling Steven Thomas nam dit seizoen even de tijd om op vol toerental te komen. Maar er zit nu heel wat vaart achter. De renner van het Racing Bikeland Team Bornem behaalde afgelopen weekend reeds zijn zesde zege van het seizoen. Het pleziert de Antwerpse nieuweling, die voor het BK in juli door de selectieheren over het hoofd werd gezien.

H.V.N.

BR>"Ik ben eigenlijk pas echt goed beginnen draaien na de Alpenstage, die ik begin juli met de club afwerkte. We hebben er hard getraind, maar in groep en zonder forceren. Toen we de vorige keer naar de Vogezen waren getrokken hadden we de fout gemaakt door elke trainingsrit als een wedstrijd te beschouwen. Toen had ik rust nodig, nu voelde ik me alleen maar groeien", vertelt Steven Thomas, die hard moest werken om dat zesde zegestreepje achter zijn naam te zetten.

"Er waren al heel veel ontsnappingen geweest zonder dat ik me in de debatten had gemengd. Toen een man of vijf van het peloton wegreden, voelde ik aan dat we die mannen moest teruggrijpen of we anders gezien zouden zijn. In het peloton organiseerden we ons en in de laatste ronde kwamen we er bij.

Vooraan viel het helemaal stil. Op een drietal kilometer van de streep ben ik eigenlijk gewoon van achter in het peloton naar voor gereden. Een echte demarrage durf ik het zelfs niet noemen. Ik zat gewoon op het tipje van mijn zadel en reed zo weg. Het was wel knokken geblazen, want meer dan vijftig kilometer kreeg ik het nooit, maar ik gaf niet af en won."

Daarmee beschrijft Thomas meteen op welk vlak hij de afgelopen maanden het meeste vooruitgang heeft geboekt. "Ik heb mijn karakter gevormd. Ik heb leren afzien, want als je dat niet kan, kan je het schudden. Ik kan zo dood als een pier zitten, maar toch niet afgeven. Velen staan er vaak van te kijken, ook omdat ik nagenoeg de jongste

van de bende ben. Was ik een week later geboren, dan was ik nu nog

eerstejaarsnieuweling geweest", besluit Steven Thomas, die zich in de komende interclubwedstrijden wil tonen.