Judo Leonding - Catherine Jacques (-70kg) vijfde

Sacha Iaskevitch, de nationale judocoach, zit met de handen in het haar. Ook zondag bleef de oogst in het perspectief van de olympische spelen in Athene in het A-tornooi van Leonding aan de magere klant.

Belga

Het beste resultaat in Oostenrijk kwam op naam van Catherine Jacques (-70kg) die in de strijd om een podiumplaats met ippon de duimen moest leggen tegen de Sloveense Europees kampioene Rasa Sraka.

Om die vijfde plaats te halen moest Jacques een opmerkelijk parcours afleggen. Nadat ze in haar tweede kamp werd verslagen door de latere winnares, de Poolse Adriana Dadci, ex-Europees kampioene en eerder dit jaar laureate in Moskou, werd ze verwezen naar de herkansingen. In die herkansingen elimineerde ze ondermeer de Wit-Russische Sviatlana Tsimashenka, Europees kampioene en derde in Moskou, en de jonge Oekraiense Maryna Pryshchepa die haar eerder versloeg in de halve finales in Parijs.

Heidi Rakels (-78kg) en Marie-Elisabeth Veys (+78kg) van hun kant werden uitgeschakeld in de herkansingen van hun categorie.