Giesberts in zijn gekende stijl in Stekene

STEKENE -

Na één kwart wedstrijd lag de koers voor eliterenners en beloften al in de beslissende plooi toen negen renners wegreden uit het peloton, dat bij de start 28 renners telde: de Nederlander Tom Hoedemaekers, de Australiër Dany Massouras, Marc Laureys, Gerrit Vermassen, Guy Smet, Ludo Giesberts, Mathieu Bogaert, Koen Van de Velde en Joran Keppens.

I.E.

BR>Toen deze groep reeds 45 seconden voorsprong had ging Kenny De Block in de tegenaanval maar hij reed even later lek en zag verdere inspannningen niet zitten. Franky Weemaes probeerde ook in zijn eentje de kloof te dichten maar toen hij geen meter naderde liet hij zich weer inlopen en gaf zelf voortijdig op. De vluchters reden dan ook moeiteloos een voorsprong van meer dan 4 minuten bij elkaar. Intussen waren ze wel de Nederlander Hoedemakers vooraan kwijtgeraakt.

Op 10 kilometer van het einde ging Ludo Giesberts, in zijn gewone stijl, weg. Niemand kon of wou reageren zodat Giesberts makkelijk naar de zege fietste. Koen Van de Velde werd nog afgescheiden tweede. De spurt voor de derde plaats werd gewonnen door Vermassen voor Smet, Massouras, Keppens en Bogaert. Marc Laureys had in de slotkilometers nog afgehaakt en werd achtste.