BK Finn - Titel naar Sebbe Godefroid

Dit weekend zeilden in Harelbeke op het Gavermeer 16 boten uit België en Nederland het open BK finn. De wind liet dikwijls op zich wachten en kwam er gedurende het hele weekend nooit echt door, waardoor slechts 4 van de 7 geplande wedstrijden konden gevaren worden, voldoende om het kampioenschap geldig te verklaren.

BR>De wedstrijden werden overduidelijk gedomineerd door Sebbe Godefroid en Philippe Rogge ,die tot vermaak van het publiek van begin tot einde duelleerden. Godefroid liet maar één steek vallen en zeilde een mooie serie van 1, 1, 2 en 1. Philippe Rogge moest het onderspit delven met drie tweede plaatsen en een eerste plaats en toonde zich een meer dan waardige tegenstander voor onze zilveren medaillewinnaar van Atlanta '96. Op de derde plaats eindigde Filip Verhaeghe.

Dit was de laatste wedstrijd in Europa voor Sebbe Godefroid. Hij vertrekt woensdag naar Down Under waar hij zich vooral in Sydney, maar ook in Melbourne en Auckland (Nieuw-Zeeland), verder zal voorbereiden naar de Olympische Spelen toe. De reis van Godefroid zal 6 maanden duren en zal alleen onderbroken worden voor de olympische stage in november op Lanzarote.