Cisse Severeyns wil af van bankzittersrol

ANTWERPEN -

Tegen Sint-Truiden belandde Cisse Severeyns voor het eerst dit seizoen op de bank. Cisse blijft er van overtuigd dat hij de huidige kern van Germinal Beerschot beslist nog heel wat kan bijbrengen en wil dat aan trainer Van der Elst binnen de kortste tijd ook bewijzen door op training een tandje bij te steken.

Hugo Fret

BR>"Natuurlijk was ik zaterdag ontgoocheld toen ik vernam dat ik mijn basisplaats verspeeld had aan Demkine," klonk Cisse Severeyns eerlijk. "Maar wie ben ik als zelfs Ronaldo op de bank belandde? Ik wil de trainer zo vlug mogelijk overtuigen dat hij een verkeerde keuze maakte. Dat lijkt me de enig juiste instelling als prof. Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat hij tegen Sint-Truiden blijkbaar gelijk had vermits de ploeg aan de rust reeds met 3-0 leidde.

Ik ben er me van bewust dat de concurrentie binnen de kern een pak groter geworden is in vergelijking met vorig seizoen. Je normaal niveau halen is niet meer voldoende om op een basisplaats te kunnen rekenen. Ik wil een tandje bijsteken op training om zo iets extra's toe te voegen aan mijn prestaties."

De blessure die Cisse vorig seizoen bijna een heel jaar langs de kant hield, wil hij niet als verontschuldiging voor zijn minder presteren inroepen. "Het zou iets te gemakkelijk zijn om over mezelf tevreden te zijn," pikt Cisse in. "In mijn zoeken naar een reden of oorzaak voor mijn moeilijke competitiestart kom ik terecht bij de voorbereiding op het seizoen.

Net toen de ploegmaats het trainingsritme opvoerden, moest ik tweemaal vier dagen langs de kant blijven. Ik sukkelde met een ontsteking van mijn knie, een letsel dat niets te maken had met de blessure die mijn vorig seizoen deed mislukken. Ik vrees dat ik hiervan momenteel nog steeds de naweën ondervind. Aan mij om zo snel mogelijk het nodige zelfvertrouwen terug te vinden."

Bestond er enige twijfel over hoe de Beerschot-supporters zouden reageren tegenover ex-Antwerpspelers Cisse Severeyns en Rudi Smidts, dan hebben de eerste thuiswedstrijden van Germinal Beerschot bewezen dat vrees voor negativisme ongegrond was.

"Wij spelers worden door onze supporters op handen gedragen," vindt Cisse. "Veel ploegen in België mogen hierop jaloers zijn. De positieve instelling van onze aanhang en hun constante aanmoedigingen helpen ons door de moeilijke wedstrijdmomenten. In dat verband kijk ik al uit naar de terugronde. Dan komen kleppers als Lierse, Club Brugge, Anderlecht, Standard en Moeskroen naar het Kiel. Indien we tegen die tijd rond de vijfde-zesde plaats meedraaien, verwacht ik nog meer volk en sfeer waarin we die ploegen beslist het leven zuur kunnen maken."