"Wij hebben het zelf gezocht"

TURNHOUT -

Zoals al ettelijke seizoenen het geval, was ook dit jaar het Turnhoutse bekeravontuur een kort leven beschoren. Op dezelfde manier waarop vorig seizoen tegen bevorderingsploeg Tubbeke na het nemen van strafschoppen werd verloren, ging Turnhout er dit keer uit tegen derdeklasser Bergen.

S.N.

BR>Vandeurzen was de pineut. Hij was de enige die zijn strafschop miste. Al dient onmiddellijk toegegeven dat Bergen zeker een middenmoter uit tweedeklasse waard was. Doelman Yves De Corte was de beste man bij Turnhout. Dat zegt voldoende over het spelbeeld.

Toch slaagde Turnhout er ei zo na in zijn vroege 0-1 voorsprong op het bord te houden. Die kwam er via een strafschop. De Vreese gleed voorbij twee man en bediende de mee opgerukte Caluwé, die in de zestienmeter werd neergehaald. Caluwé zelf plaatste de strafschop zuiver in de linkerhoek.

Daarna liep Bergen, vaak met hoge ballen richting

targetman

Verschelde, tevergeefs storm tegen een soliede verdediging met De Corte als onneembaar sluitstuk. Het was slechts in blessuretijd dat Bergen na hoekschop en een scrimmage voor doel, waarbij Verschuren duidelijk werd weggetrokken, kon gelijk maken.

"Dat is natuurlijk bekervoetbal", wist Raoul Peeters. "Alleen spijtig dat we in blessuretijd nog laten gelijkmaken. En ja, strafschoppen, dat weet iedereen, blijven een loterij."

"Maar eigenlijk hebben wij het zelf gezocht. Wij hebben nagelaten de counter goed uit te spelen en vooral in de tweede helft hebben wij ze te ver laten komen en te fel op die 0-1 voorsprong geteerd. Wij hadden veel meer zelf het initiatief moeten nemen. Nu, Bergen is een tweedeklasser waard. Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg in derde voor de titel gaat.