"Knappe Engelse week geeft vertrouwen"

Dessel Sport

R.N.

BR>

DESSEL -

"Het wordt vanavond geen gemakkelijke wedstrijd", snoof Colin Andrews voor het bekerduel tegen Deinze. En gelijk kreeg hij. In de eerste helft liep het Desselse mechanisme aardig gesmeerd, maar na de pauze begon het steeds meer te sputteren en zonk het spelniveau weg tot ordinair

kick and rush

-voetbal.

"Deinze maakte het ons toen ook moeilijker door korter op de man te spelen", legde Andrews achteraf uit. "Het liet ons niet meer voetballen en omdat ook wij de deur dichtdeden, kreeg je dat typische tweedeklassevoetbal: weinig ruimte, weinig kansen en enkel oog voor het resultaat. In de eerste helft daarentegen werd bij momenten heel goed gecombineerd. We proberen nu altijd verzorgd op te bouwen, maar dat lukte in de tweede periode niet meer, omdat Deinze de dekking verscherpte."

"In de twee vorige wedstrijden haalden we een heel behoorlijk niveau en dan is bevestigen het moeilijkst. Deinze heeft me overigens aangenaam verrast. Hun sterke spits (Fabio Vergucht) bezorgde ons heel wat problemen. De uitsluiting van hun jonge invaller vond ik spijtig. Tegen tien man werd het er voor ons zeker niet makkelijker op. Gelukkig leidde een knappe flits van Nouhass, op wie ik in de eerste helft kwaad was, tot de verlossing. Ik zei hem tijdens de rust dat hij meer visie in zijn spel moest hebben en die woorden had hij in zijn oren geknoopt."

"Het belangrijkste is dat we onze Engelse week afgesloten hebben met een derde zege op rij. Dat is heilzaam voor het vertrouwen in de groep die nog een groeimarge heeft. Heel wat spelers kunnen namelijk nog beter. Onze beide spitsen zijn in elk geval goed bezig en dat is een prettige vaststelling."

Aanvoerder Jacobs, uit voorzorg vervangen omdat hij wat last had in de bil, noemde de winst verdiend op basis van de sterke eerste helft. "Er schuilt nu meer enthousiasme in de ploeg dan vorig seizoen", stelde hij tevreden vast.