"Sfeer is stukken beter"

MOLENBEEK -

Uitgelaten en breed glimlachende RWDM-spelers die al zingend de kleedkamer introkken zondagnamiddag na de gewonnen bekermatch tegen KV Kortrijk. Terechte vreugde, want Molenbeek wervelde over de West-Vlamingen heen en hield met 2-0 de score nog vrij bescheiden.

Ja.Ba.

BR> Beste man op het veld was ontegensprekelijk verdediger Afrim Salievski. De 19-jarige Vilvoordenaar met Albanese roots verloor geen enkel duel, voetbalde sober uit en legde op de koop toe heel beheerst de verlossende treffer voor Buelinckx' linkervoet. En dan zeggen dat Salievski, pas hersteld na een operatie aan de enkel, normaal gezien op de bank zou begonnen zijn tegen Kortrijk. Een grieperige Alain Blanckaert moest echter in extremis forfait geven, Salievski greep de kans met beide handen.

"Het is niet zo dat ik me per se wilde bewijzen. Simpel mijn wedstrijd spelen en de opdrachten van de trainer uitvoeren, had ik me voorgenomen. Dat is de manier waarop iedereen het hier momenteel aanpakt trouwens. Meteen ook het verschil met vorig seizoen: iedereen voert zijn job uit, er wordt voor mekaar gewerkt, de sfeer is gewoon stukken beter dan vorig jaar."

"Dat Molenbeek het noodgedwongen met een bende jonge gasten moet doen, speelt daarin natuurlijk mee. We speelden allemaal al enkele jaartjes samen in de jeugdploegen, kennen mekaar dus door en door. Ik besef ook wel dat er nog een dag komt dat we een match gaan verliezen. Als we ook na zulke tegenslagjes dezelfde goeie groepsgeest kunnen bewaren, zit er dit seizoen misschien nog iets moois in voor RWDM", besloot Salievski.