Walter Meeuws en Lierse wachten op kwaliteitsvoetbal

LIER -

Na vier speeldagen mag Walter Meeuws pronken met een positief rapport. Zijn Lierse pakte uit met een negen op twaalf en nestelde zich in de subtop. In Harelbeke pakte geel-zwart zelfs een tweede uitzege. De contrasten met vorig seizoen zijn dus groot.

Kurt Guldentops

BR>De Lierse-familie wacht nog steeds op kwaliteitsvoetbal, maar een gebrek aan efficiëntie kan de Pallieters nochtans niet aangewreven worden. In Harelbeke plukte Lierse een tweede uitzege. Meteen een zes op zes buitenshuis voor de Pallieters, die in het zog van leider Club Brugge blijven. Voor Walter Meeuws werd de competitiestart dus een succesverhaal.

Met die negen op twaalf ben je wellicht behoorlijk tevreden?

"We hebben inderdaad onze start niet gemist. Voor een negen op twaalf wou ik meteen tekenen. Het leuke is dat we nog steeds niet op ons hoogste peil voetballen. Dat hoeft ook niet. Het kampioenschap is nog enorm lang. De maanden oktober en november zijn bepalend. Vorig jaar moesten we in de achtervolging. Nu lijken we mogelijk een voorsprong op te kunnen bouwen."

Met Joe Spiteri dreig je na Pieter Huistra wel een belangrijke pion te zullen missen?

"Enorm jammer natuurlijk. Spiteri bewees eind vorig seizoen zijn waarde en sneed ook nu de campagne heel degelijk aan. Het is jammer dat we zo'n jongen opnieuw maanden langs de kant moeten laten. Het is nu aan de anderen om die leemte op te vullen. Van Lierse wordt toch altijd gezegd dat het over een ruime kern kan beschikken."

De voorbereiding voor de komende opdracht tegen KV Mechelen dreigt door de afwezigheid van enkele internationals wel in het water te vallen.

"Het wordt heel moeilijk, ja. Shekiladze vertrekt donderdag voor twee interlands en ook Cavens en Hoefkens zijn weg. Bovendien tellen we nog een rits beloften. Het is natuurlijk enorm leuk dat we over zo veel internationals beschikken, maar het geeft inderdaad niet meteen de ideale voorbereiding."

De Ceulaer en Braeckmans trokken zaterdag richting Zurich om jullie Europese tegenstrever te scouten. Wat waren hun bevindingen?

"Zurich beschikt over enkele sterke individuele pionnen. Achteraan voetballen ze met vier op een lijn, maar vooral centraal ligt hun kracht. We hopen in Zwitserland een fraaie uitgangspositie te veroveren en nadien op het Lisp het verschil te maken. Nu we Udinese en Deportivo La Coruna ontweken hebben, hoeven we niet te mopperen over de grillen van het lot."