Ronny Van Geneugden mist zelfvertrouwen bij spelers

LOKEREN -

Het ene seizoen is het andere niet. Ook op Daknam weten ze dat nu. In de vorige competitie was de Wase eersteklasser na vier speeldagen lijstaanvoerder met het maximum van de punten. Nu staat de club van voorzitter Lambrecht met een schamele 2 op 12 op de op één na laatste plaats.

Danny de Trazegnies

BR>Willy Reynders werd na een nul op zes bedankt voor bewezen diensten, terwijl het interimduo Cossey-Van Geneugden uit zijn eerste twee opdrachten evenveel punten kon halen. Het gelijkspel van vorige week op Sint-Truiden zorgde voor tevredenheid en bood perspectieven. De 0-0 tegen Geel, toch een gedoodverfde degradatiekandidaat, was een anticlimax.

"Slechter kan niet", was de beoordeling van een ontgoochelde voorzitter Lambrecht, die vooral de 'gebrekkige' fysieke conditie van de spelersgroep als reden van de malaise vooropzette.

Volgens coach Ronny Van Geneugden ligt de oorzaak van het falen vooral op het mentale vlak. "Duurt de wedstrijd van vorige week op Sint-Truiden maar 92 minuten in plaats van 93, dan winnen we en komt er tegen Geel een ander Lokeren aan de aftrap. Nu was de druk van te moeten winnen te groot. Met het gevolg dat veel verkeerd liep."

"De goede wil en de inzet waren er. Wij hebben vertrouwen gegeven aan de jongens die op Sint-Truiden voor dat eerste winstpunt hadden gezorgd. Met een zeer offensieve aanpak was het onze bedoeling om zo snel mogelijk te scoren. Maar het bleef bij goede bedoelingen."

"Ik kan niemand van de spelers iets verwijten. Op training doet iedereen ontzettend zijn best en lukt alles. Ik herhaal dat het vooral een kwestie van zelfvertrouwen is. Wij moeten gewoon zo verder doen en hebben alleen een goed resultaat nodig om opnieuw op het goede spoor te geraken. Keihard werken dus in functie van de volgende wedstrijd over veertien dagen, de o zo belangrijke thuiswedstrijd tegen Germinal Beerschot."

Ondanks de zeer zwakke prestatie van zaterdagavond en het awoertgeroep van de steeds schaarser wordende supporters is voorzitter Lambrecht niet van plan inderhaast een opvolger in te halen voor de afgedankte Willy Reynders. Ook in zijn zoektocht naar een supplementaire spits wil hij niet overhaast te werk gaan. Manager Willy Verhoost is in dat verband nochtans intens aan het werk.