Cédric Roussel: "Ik ben Gent veel verschuldigd"

GENT -

Cédric Roussel kwam vorig seizoen van La Louvière naar AA Gent. Hij was één van de talentrijke jongeren die op vraag van Jan Boskamp voor AA Gent kozen. In het tussenseizoen zag hij Ole-Martin Aarst komen van Anderlecht. Hij is een landgenoot van de trainer, op wiens vraag hij kwam. Roussel kreeg, zoals enigszins verwacht, weinig speelgelegenheid. In de competitie kwam hij zaterdag voor het eerst op het veld.

P.H.

BR>Aarst was zo eerlijk om de trainer te vertellen dat hij zich nog niet 100% voelde na een griepaanval eerder in de week. Roussel kreeg zijn kans en scoorde een prachtig doelpunt, bracht er eentje aan en scoorde ook nog vanop de stip omdat Aarst, ondertussen ingevallen, hem de bal gaf.

"Ik denk te mogen stellen dat ik mijn kans heb gegrepen. Ik zat onmiddellijk goed in de wedstrijd. Het doelpunt werkte bevrijdend en gaf me nog meer zelfvertrouwen", aldus Roussel.

"Ik voelde bij het doelpunt niemand in mijn rug en ging daarom mijn kans. De drie doelpunten die ik met de beloften in Estland had gescoord gaven me uiteraard al vertrouwen. Eigenlijk had ik alleen schrik van het wedstrijdritme omdat ik voor zaterdag nog geen seconde had gespeeld in de competitie."

"Ik hoop de keuze voor de trainer moeilijker gemaakt te hebben. Ik weet ook wel dat deze ene wedstrijd niet volstaat om nu al titularis te zijn. Ik geloof de trainer ook als hij zegt dat ik op het einde van het seizoen een betere speler zal zijn. Ik ben nu al een veel betere voetballer dan toen ik hier aankwam. Ik heb met Sollied, na Boskamp, al voor de tweede keer een schitterende trainer."

"Kortom, ik ben deze club veel verschuldigd. Ik voel me hier ook heel goed in mijn vel in een heel goede groep met een goede sfeer en goede supporters. Na zo'n wedstrijd kan het helemaal niet stuk. Hopelijk mag ik nu starten met de beloften na mijn drie doelpunten in Estland en de twee van zaterdag. Woensdag vertrek ik naar Tongeren voor de interlands tegen Estland en Litouwen."