Francotte keert terug naar oude liefde

In Mannen 4 werd het tornooitennis de voorbije maanden gedomineerd door Ulrick Gorrebeeck en Philippe Francotte. Toeval of niet: twee tennissers die in een ver verleden ook in hogere reeksen hun mannetje stonden. "Wij hebben allebei het tennis ruim een decennium links laten liggen. Het toeval wil dat wij samen onze rentree maakten zodat wij ook vrij veel criteriumtornooien wonnen en vooral de Wase koek samen verdeelden", zegt Philippe Francotte. Als zoon van VTV-gelauwerde Jos Francotte leek Philippe in de wieg gelegd om te gaan tennissen.

D.V.B.

BR>"En dat gebeurde ook", geeft Philippe toe, "maar met een B4/6 klassement in de hand had ik er op 23-jarige leeftijd plots mijn buik van vol. Twee jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen. Pas dit voorjaar tekende ik een aansluitingskaart bij Wase en kreeg ik er echt opnieuw zin in. Het begon met enkele wedstrijden in interclubverband waarna de bal aan het rollen ging. Mij kostelijk amuseren blijft evenwel het belangrijkste." Dat Ulrick Gorrebeeck als eindlaureaat in het Oost-Vlaams criterium zal finishen, is voor Francotte geen punt. Daar kan zelfs een winstbeurt in het eigen tornooi van Wase niks aan veranderen.

"Met zeven finales -waarvan vijfmaal winst- kan ik niet anders dan tevreden zijn. Alleen tegen Kris Callens (in La Gantoise) en tegen Gorrebeeck (op de Royal) moest ik met de dichtste ereplaats vrede nemen. Hopelijk is deze mooie reeks voldoende om opnieuw een C15/4-notering achter mijn naam te krijgen. De wedstrijden in Mannen 2 spreken me alleszins meer aan dan Mannen 4."