Marc Herremans: "Het hoefde allemaal niet meer"

GELDENAKEN -

Het had best een weekendje Atriac kunnen worden. Zowel in Jodoigne als in Wevelgem had de Antwerpse club de beste troeven in handen om de wedstrijd te winnen. Door Marc Herremans de verkeerde weg op te sturen, waren zijn kansen verkeken. In Wevelgem zag Bert Jammaer heel even zijn Vlaamse kampioenstitel verdwijnen na een wegvergissing. De jury riep nadien zowel Frederick Van Lierde als Bert Jammaer uit tot winnaar.

J.Cle.

BR>In Geldenaken was de voorlaatste proef van de superprestige helemaal bezet met driehonderd inschrijvingen. Een luxe, die de organisatoren blijkbaar niet aankonden. Het was hun eerste deelname aan de SP en waarschijnlijk ook de laatste.

Zelden kregen de triatlonliefhebbers zo'n erbarmelijke wedstrijd te zien als in Geldenaken. Na afloop liep Marc Herremans er ontgoocheld bij en had zoals steeds zijn hart op de tong.

"Jongens, wat is dat hier voor een kwakkelorganisatie", jammerde Marc terwijl hij door de speaker aangemaand werd om zijn derde prijs in ontvangst te nemen. "Deze wedstrijd kon ik niet verliezen. Akkoord, het zwemmen was niet zo best maar die schade heb ik hier in no-time goed gemaakt.

Ik was toch bezig aan het opbouwen van een flinke boni toen we onderweg steeds de weg moesten vragen aan de haast ingedommelde seingevers. Uiteindelijk werden we een doodlopende straat ingestuurd waar we plots tussen de koeien terecht kwamen.

Op dat ogenblik kon ik mijn ogen niet geloven maar we maakten onmiddellijk rechtsomkeer. Net voor we terug op het parcours kwamen, zag ik een omvangrijk peloton van zowat 20 atleten die wiel aan wiel reden. Het leek wel een stayerkoers want ze namen om beurt de kop over in hun jacht op ons groepje.

Toen we opnieuw op weg waren, heb ik enkele keren geprobeerd om de zaken opnieuw te forceren met een demarrage. Telkens ik mijn rug kromde, kwamen ze me halen. Toen Rutger Beke sprong, bleef iedereen zitten en keek naar mij.

Onder die omstandigheden is de pret er snel af en hoefde het allemaal niet meer voor mij. Dit is een wedstrijd om snel te vergeten, vooral toen ik tijdens de loopproef opgehouden werd door gedubbelde atleten. Uitwijken en ons doorlaten was voor hen onmogelijk aangezien het parcours te smal was. Op die manier is het echt niet plezant en hopelijk heeft men voldoende lessen getrokken uit deze amateuristische aanpak van organiseren."