Gerrit Schellens gokt juist in Geldenaken

MOL -

Wie de uitslag van de voorlaatste Superprestige in Geldenaken maandagmorgen las in de krant, zal zich wel tweemaal de ogen hebben uitgewreven om er zeker van te zijn dat Gerrit Schellens de winnaar werd. Tussen de driehonderd vertrekkers stonden flink wat favorieten, met Marc Herremans en Koen Hoeyberghs om de voornaamsten te noemen. Dat er snel gestart werd in de zwem- en fietsproef, kon Gerrit Schellens weinig deren. Hij had na een zeer goede zwembeurt post gevat in een omvangrijke groep om het fietstraject aan te vatten.

J.Cle.

BR>Er mocht volgens de Waalse wetten niet gestayerd worden. Maar wie dit pak aan het werk zag, wist meteen dat gele en rode kaarten slechts druppels op een hete kookplaat waren. Onder die omstandigheden wou Gerrit Schellens dan ook niet katholieker dan de paus zijn en hij liet zich rustig meedrijven in de jacht op de vluchters.

Vooraan was Marc Herremans bezig om een indrukwekkende voorsprong op te bouwen. Hij kreeg daarbij de hulp van Koen Hoeyberghs, Carl Verreyt, Yves Coura en de Nederlander Raymond Lutz. Net toen Koen Hoeyberghs en co een boni van ruim één minuut bij elkaar hadden gesprokkeld, werden ze door de ordediensten de verkeerde weg opgestuurd.

De Molse topatleet, Koen Hoeyberghs, zag als eerste het misverstand in en trok de remmen dicht om rechtsomkeer te maken. Eenmaal opnieuw op het juiste parcours kwam het achtervolgend peloton eraan, zodat de vroege vluchters enkel konden aansluiten om hun wedstrijd vol te maken.

De fut was er begrijpelijk uit en dat had Gerrit Schellens zeer goed gezien. Hij liet zijn concurrenten begaan en rekende in de slotproef op zijn loopkunde. Al bij al een goede gok, want Gerrit werd winnaar terwijl Rutger Beke tweede werd voor Marc Herremans. Een ontgoochelde Koen Hoeyberghs werd vierde en hij zit nu al gebrand om over veertien revanche te nemen tijdens het Belgisch kampioensschap op het Zilvermeer in Mol.