Liekens wint 10 mijl in recordtijd

HEIST-OP-DEN-BERG -

Carl Liekens heeft in de Goorse 10 mijl alleen met Stefan Van den Broek even moeten rekening houden. Halfweg liep Liekens van hem weg, naar een nieuw wedstrijdrecord.

J.D.

BR> Twee rondjes duldde Carl Liekens gezelschap, eerst met Stefan Van den Broek, Patrick Vervoort en Sven Van Loo. Nadien nog een rondje met Van den Broek alleen. Halfkoers moest ook die lossen en kon Carl Liekens zich volop concentreren op het wedstrijdrecord van Peter De Vocht, dat 50'30" bedroeg. Liekens sprintte naar 50'13" en dus ook naar de recordpremie.

"We zijn er meteen tegen een verschroeiend tempo tegenaan gegaan om het record binnen bereik te houden. Stefan heeft natuurlijk meer klasse maar ik steek momenteel in een uitstekende vorm. Ik hoop te kunnen starten in de Route du Vin, een wedstrijd over 21 km. Dat parcours ligt mij wel en 1u 04' moet haalbaar zijn. Daarna concentreer ik mij op het BK halve marathon."

Stefan Van den Broek kon zich lachend tevreden stellen met de tweede plaats. "Deze wedstrijd vervangt een duurloop. Ik heb een hele periode problemen gehad met een infectie, waardoor een antibioticakuur nodig was en ik helemaal niet kon lopen. Ik kan nu stilaan terug opbouwen en ben met deze tweede plaats best tevreden. In de Mechelse aflossingstriatlon doe ik de loopproef voor het Van Hool team. Nadien bereid ik mij voor op de crosscup."

Topsporter

Sven Van Loo, net afgestudeerd, werd derde. "Dit is voor mij een goede prestatie want ik train die afstand niet, aangezien ik mij vooral op de 3.000 m op de piste wil toeleggen. Ik heb pas mijn universitair diploma wiskunde behaald en kwam deze week slechts aan 100 trainingskilometers. Mogelijk studeer ik verder maar dan vraag ik wel het statuut van topsporter aan."

Racinger Patrick Vervoort werd zesde. "De eerste kilometers gingen te snel. Op het laatst kon ik toch terugkomen. Ik liep nooit sneller op de 10 mijl. In Olen finishte ik in 52'08", nu in 52'46." Ludo Vanderheyden werd beste veteraan (7e) en Christel Van Looy eerste vrouw. Jurgen Huybrechts won de 4 km en Fons Van Loo de 8 km jogging.