Jeugd van WALO presteert goed op eigen meeting

SINT-NIKLAAS -

Zaterdag waren de 'Wase lopers' (kortweg WALO) gastheer voor de tweede dag van de AVVV-kampioenschappen. WALO, dat normaal zijn thuishaven in Nieuwkerken heeft, traint op de piste in het Gerard Bontinckstadion. Reden dus om ook daar een pistemeeting te organiseren.

W.V.H.

BR>Het AVVV heeft drie dagen kampioenschappen in zowat alle categorieën. "Wij mogen het als een succes beschouwen", aldus secretaris Rik Dhollander. "Het is verheugend te zien dat wij met WALO heel wat jeugd aantrekken naar de atletieksport. De goede samenwerking met AC Waasland mag ook worden vermeld. Dat is ook de reden waarom wij de tweede dag van deze kampioenschappen mogen organiseren."

"Ik vind dat onze eigen WALO-jeugd het schitterend heeft gedaan. Sommige onderschatten de prestaties die in het AVVV worden gemaakt."

Sarah Stappers pakte in de finale op de 60m pupillen meisjes de derde plaats met een tijd van 9"97. WALO deed nog beter dankzij de twee pupillen jongens Stijn Kluskens en Kevin Van Gulck. Kluskens toonde zich de snelste tijdens de finale van de 60m (8"58) en werd later derde in het verspringen met 3,80m. In deze laatste proef kwam teamgenoot Kevin Van Gulck op de proppen met 3,85m. Dat was goed voor de titel.

Bij de kadetten meisjes pakte Marion Naudts de titel op de 100m met een chrono van 13"91. Later op de dag sprong zij met 3,81m in het ver naar brons. Irina Pieters eindigde derde op de 3.000m voor vrouwen, een wedstrijd die gedomineerd werd door de Zwijndrechtse Sandra Onzia. Ook Patrick Bogaert en Albert Van Buynder liepen op de afstandswedstrijden in de prijzen.

Ook zondag kwamen de WALO-kleuren op het podium, maar dan in Zwijndrecht. Bogaert presteerde nu sterk tijdens de 3km voor veteranen, terwijl Gino De Paep de 3km steeple op zijn naam schreef. Roger Nijs won de 200m veteranen. Bij de jeugd won Jan Martens de titel op de 200m kadetten en Marion Naudts was de snelste bij de meisjes. Stijn Kluskens was de beste over 800m.