Afscheid in schoonheid

Stefanie Monteleone uit Alken, maar aangesloten bij TC Meulenberg, sloot het laatste Jeugdsterrentornooi af met een finaleplaats. De 14-jarige C+30/2 verloor weliswaar die eindstrijd, maar wist zich met een tweede plaats in de eindstand van de EM14/2 te plaatsen voor de Masters, die gisteren in Tongeren van start gingen. Stefanie Monteleone, 14 sinds mei, plaatste zich in Meulenberg voor de finale in de open klasse. Tegenstander daarin was Severine Eurlings, die het ogenschijnlijk gemakkelijk haalde met 6-0 en 6-1. "Ze was uiteraard sterker, maar ze staat dan ook met een hoger klassement gerangschikt. Als het al tot een rally kwam, dan maakte ik meestal de fouten waardoor zij kon scoren. Ik heb door die finaleplaats hoe dan ook in schoonheid afscheid genomen van het Jeugdsterrencircuit."

Jacky STIJVEN

BR>Eerder dit seizoen speelde de Alkense tiener ook al de finale, maar dan in de meisjes 14/2, in de tornooien van Excelsior en Winterslag. Evenveel keer moest zij buigen voor haar tegenstanders. "Ik was het een beetje beu geworden altijd te verliezen. Vorig jaar kon ik immers geen partij winnen. Over dit seizoen ben ik vrij tevreden, ook al ben ik niet zo veel bezig met klassementen en dergelijke. Tennis is niet het enige in mijn leven. Ik heb daarbuiten nog hobby's," vertelt Stefanie Monteleone, wiens grootvader uit Calabrië kwam.

Scoorde ze tot een tijdje geleden vooral goed met haar backhand, dan begint nu haar forehand beter te draaien. "Eigenaardig hoe het kan omslaan, maar ik weet in ieder geval waaraan ik deze winter op training weer extra zal moeten werken. Omdat ik bij de meisjes in mijn club niet zo veel tegenstand heb, oefen ik trouwens regelmatig met Yannik Vanotterdijk en met Sydney Luxton." De acht beste van iedere leeftijdsreeks mogen deze week in Tongeren nog aantreden in het Masterstornooi. Met 49 punten en een tweede plaats achter Natalia Biniek plaatste Stefanie Monteleone zich overtuigend voor die seizoensuitsmijter bij de meisjes 14/2.

"Ik wou het seizoen afsluiten met Meulenberg, maar nu ik geplaatst ben voor de Masters, hoop ik toch te kunnen meedoen. Omdat mijn ouders allebei werken, vrees ik alleen dat ik daar overdag niet zal geraken. En dan speel ik helemaal tot slot van dit seizoen ook nog het kampioenschap van mijn club," besluit Stefanie, die woensdag in Hasselt aan het derde jaar Latijn-moderne talen gaat beginnen.