Dokic ver van Wimbledon-conditie

Richard Krajicek was de eerste man die zich gisteren op de openingsdag plaatste voor de tweede ronde. Hij had niet de minste moeite met de Amerikaan Smith. Amper vijf spelletjes kreeg die cadeau in drie sets. Het lag misschien aan het polderweer (amper twintig graden en veel wind) dat gisteren Flushing Meadow in zijn greep hield, maar na Krajicek schaarde ook diens landgenoten John Van Lottum en Amanda Hopmans zich bij de winnaars van de dag. In de eerste partijen vielen overigens geen verrassingen te noteren, al had Carlos Moya meer dan de handen vol aan de Parijse halve finalist Dominik Hrbaty. Zijn 3-0 zege kwam er pas na een zwaar bevochten eerste set.

BR>

Xavier Malisse (ATP 133) heeft de tweede ronde van de US Open in Flushing Meadows gehaald. In de eerste ronde versloeg onze enige mannelijke vertegenwoordiger op Flushing Meadows de Franse nummer 96 van de wereld Guillaume Raoux in vier sets: 3-6, 7-6 (7-3), 6-2, 6-2. Op de twee ronde, hij zal spelen tegen Cecil Mamiit (USA - ATP 84).

Bij de vrouwen sneuvelden wel al een paar bekende namen: Jelena Dokic, één van de Wimbledon-revelaties, kon slechts één set gelijke tred houden met Aranxta Sanchez. Toen die bij 5-5 haar zenuwen beter onder controle hield, plooide de jonge Australische: 7-5, 6-1. De Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer ging er ook al uit. Zij stond wel als zesde reekshoofd genoteerd, maar hoe broos die status is bewees Kim Clijsters al in Wimbledon. Gisteren toonde de Roemeense Spirlea dat andermaal aan: 6-1, 7-5. Ook Anke Huber kwam in de problemen, maar na een slome start zette ze overtuigend 2-6, 6-2 en 6-0 neer tegen de Kroatische Talaja.