Zhang in Chinees onderonsje

HASSELT -

In de Alverberg domineerden twee Chinezen de A-reeks bij de mannen: de voor Hasselt aantredende Zhang Donying en Liu Qiang, momenteel in Nederlandse dienst. Liu speelde in de kwartfinales de grote favoriet Bratanov naar huis. Na vijf prangende sets tegen Vanvinckenroye in de halve finales bereikte Liu zijn eindpunt. In de finale werd het een Chinees onderonsje met Zhang als triomfator.

T.V.K.

BR>Bij de A-vrouwen lukte Egle Tamasuskaite, de jongste Hasseltse aanwinst, een opmerkelijke entrée. De 17-jarige Litouwse plaatste zich voor de halve finales. Door krampen geplaagd moest Egle onderdoen tegen de Stokrooiese vedette Natalja Oshurko. In finale tegen de voor het Nederlandse Westa spelende Nagashina, had Natalja echter geen kans.

Ondanks een sterke delegatie Poolse B-vrouwen drongen toch twee Belgen door tot de finale: Beppie Koning en Ellen Mans. Een keer ze 2-1 in het verlies stond, zag Mans het niet meer zitten. Bij de mannen in reeks B haalde de voormalige A-speler en gewezen Belgisch kampioen Remo De Prophétis zijn slag thuis tegen Antwerpenaar Serge Mertens. Te noteren nog de opmerkelijke prestatie van de piepjonge Hans Pillards. Pas gepromoveerd tot B6 zette de knaap uit Bree keurig de B4-B6 reeks op zijn naam.