Motmans en Stalmans primus

ALKEN -

Nick Motmans heeft de titel behaald bij de juniores A Kempische Regionale. Na optelling de vier kampioenschapsmanches en de twee halve finales voerde hij met zijn paard Babette het voorlopige klassement al aan. In de finaleproef van de eerste dag was de combinatie Motmans-Babette de enige die een plaats in de barrage kon afdwingen zodat hij voor ingaan van die rit al zeker was van de titel. In de barrage reed Motmans, net als Joke Biesmans-Paco en Dimitri Bouss-Rinola, een foutloze rit maar Motmans was duidelijk sneller. Daardoor won Nick Motmans alle proeven van dit titelgebeuren, zeker geen alledaags feit.

A.S.

BR>Bij de juniores B was de Bart Stalmans met Tundi leider voor aanvang van de finaleproef. Met ook hier vijf combinaties in de barrage van de finale. Ook Stalmans was voor aanvang van die rit al zeker van de titel. Kris Christiaens-Quality was de enige combinatie die nog in de buurt van Stalmans kon komen. Stalmans mocht als laatste in piste. Hij zette net als Kelly Cornelis-Ike een foutloos parcours neer maar de tijd van Stalmans was dikke vier seconden beter.

De dubbel voor Appermont

GENK -

De dressuurcompetitie van de Kempische Regionale was bij RV Kattevenia te gast voor de negentiende wedstrijddag van de zomercompetitie. In de voorbereidende zorgde Goele Cuppens meteen voor de hoogste dagscore met 71.25 procent. Daarna was het de beurt aan Ellen Appermont om op het voorplan te treden. Ze deed zulks een eerste maal in de A5. Met een score van 64 procent liet ze Rudi Mercken met één procent achter zich. In de L3 was Appermont opnieuw aan het feest. Dit keer liet ze de nummer twee Jos Knevels duidelijker achter zich. Jo Hoeven won met een straat voorsprong de M2. Bij de pony's mocht Marlie Merken twee zegebekers in ontvangst nemen.

Drie keer Stephanie Bollen

PEER -

Op de zandpiste van manège Panhof-Picadero werd een jumping B Kempische Regionale gehouden. Stephanie Bollen slaagde erin om niet minder dan driemaal te zegevieren. Een eerste keer in een barema A mixte 2 fasen voor pony's 2. Daarin toonde Stephanie zich in de barrage iets sneller dan Jeroen Appelen. In de tweede proef voor pony's 2 haalde ze het met een straat voorsprong op Griet Geysen. In de tweede proef voor pony's 4 A was Stephanie de enige van de barrageruiters die de beslissende rit in minder dan dertig seconden wist af te werken.