Maesen naar Sydney

MILAAN -

Bob Maesen is er tijdens de wereldkampioenschappen in geslaagd zich te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen in Sydney. Maesen werd derde in de kleine finale K1 1000 m en realiseerde daarmee de negende tijd.

J.B.

BR>De Belgische K4 verging het minder goed in Milaan. De NWC'ers Maesen, Stevens en Van Veldhoven, aangevuld met Gentenaar Taboureau werden 8ste in de kleine finale K4 1000. Dat is normalerwijze onvoldoende voor deelname in Sydney, tenzij het IOC hen nog opvist.

Neerpelt tweede

NEERPELT -

Tijdens de 54ste Neerpeltse kanoregatta, tevens geldend als de 19de Open Vlaamse kampioenschappen, is de Neerpeltse Watersport Club op de tweede plaats geëindigd. In het ploegenklassement moesten de Neerpeltse jongens en meisjes - samen goed voor 10 overwinningen - enkel Samorin (15 keer goud) laten voorgaan. Het Hongaarse Gyor werd derde met 8 gouden plakken en Zwevegem vierde met 7 overwinningen. De Vlaamse Vereniging voor Watersport Hasselt (VVWH) eindigde op de 26ste plaats.

Voor de NWC zijn de collectief sterke prestatie en de 10 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles een opsteker voor de Belgische kampioenschappen korte baan (500 en 1000 m), volgende week in Hazewinkel.