Verzekeringsportefeuille nv Kottas overgenomen

Een makelaar uit Maasmechelen heeft zopas de verzekeringsportefeuille van het failliete zakenkantoor Kottas uit die gemeente overgenomen. De bankactiviteiten worden voorlopig voortgezet door de Centea-groep. Hoelang de bank in het gebouw aan de Pauwengraaf in Eisden kan blijven, is een raadsel. Het ziet er naar uit dat het ruime appartementengebouw, dat eigendom is van de nv Kottas, binnenkort zal worden verkocht. De nieuwe eigenaar moet dan beslissen of Centea er een ruimte kan huren.

Y.L.

BR>Ondertussen is bekend geraakt dat ongeveer 110 klanten van het in juni failliet gegane zakenkantoor samen voor 200 miljoen frank schadeclaims hebben ingediend. Het gaat vooral om Maasmechelaren en beter gegoede Nederlanders, die vlak over de grens wonen. Alles wijst erop dat de financiële put van de nv Kottas dubbel zo groot is als de 120 miljoen frank die eerst werd gedacht.

Zaakvoerder Mark Kottas heeft dan weer beroep aangetekend tegen zijn aanhoudingsmandaat dat vorige dinsdag door de Tongerse raadkamer met een maand werd verlengd. De man zit nu al bijna drie maanden in de cel op verdenking van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen, gebruik van valse stukken, bedrieglijk bankroet en diefstal. Hij zou gelden uit de nv Kottas hebben onttrokken om een persoonlijke financiële put te dichten. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling zal zich volgende week uitspreken over het beroep dat Kottas aantekende.