Ben Crabbé brengt hulde aan de kampioenen

BRUSSEL -

'FC De Kampioenen' viert dit jaar zijn tiende verjaardag. TV1 kan dat jubileum van de meest succesvolle Vlaamse comedy aller tijden dan ook niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom worden de serie en haar acteurs vanaf vanavond negen weken lang gefêteerd.

BR>In '10 jaar Kampioen' ontvangt Ben Crabbé elke week een van de acteurs die de serie tien jaar lang tot een overdonderend succes maakten. Naast een overzicht van de evolutie die de reeks het voorbije decennium doormaakte, krijgen de kijkers ook een blik achter de schermen voorgeschoteld. De fans komen aan het woord, de acteurs worden in de bloemetjes gezet. Daarvoor is co-presentatrice Sabine De Vos verantwoordelijk. Wekelijks zal zij de genodigde gasten op een onbewaakt moment overvallen. Wat volgt is een boeiende babbel tussen de acteur in kwestie en enkele praatgasten in de studio, een spetterende showact uitgevoerd door een

special guest

en de favoriete aflevering van de acteur.

Marijn Devalck, die het op 14-jarige leeftijd tot tiener-popidool Marino Falco schopte, maar pas écht bekend werd als worstendraaier Balthazar Boma, mag op 7 september de spits afbijten als eerste centrale gast. Maar eerst brengt Ben Crabbé vanavond een algemene hulde aan de reeks: hoe is het ooit allemaal begonnen, hoe kwamen Danni Heylen, Ann Tuts, Johny Voners, Herman Verbruggen en Loes Van den Heuvel bij de serie tercht, waarom werd precies 'FC De Kampioenen' zo immens populair, wie is de cafébaas in het echte café en hoe is de strip ooit ontstaan? De keuze-aflevering in de eerste uitzending wordt bepaald door de Radio Donna-luisteraars.

'10 jaar Kampioen!', TV1, 20.45 uur