Belgisch reismagazine Grande op Nederlandse markt gelanceerd

Print
De uitgeverij Himalaya uit Zaventem lanceert donderdag in heel Nederland de nieuwe Nederlandse editie van haar reismagazine Grande. Het eerste nummer wordt verspreid op een oplage van 100.000 exemplaren. Bij de volgende nummers worden er dat 60.000. Gehoopt wordt op termijn in Nederland een effectieve verkoop te realiseren van 25.000 exemplaren.
Grande werd in september 2000 voor het eerst in Vlaanderen uitgebracht. Nadien volgde ook een Franstalige editie in Wallonië. In 2003 werden er maandelijks gemiddeld 35.000 exemplaren in ons land verkocht, 25.000 in Vlaanderen en 10.000 in Wallonië. Hiermee draait het blad al sinds bijna twee jaar break-even. Het is een uitgave van Himalaya waarin Roularta Media Group voor 50 procent participeert.

Voor de Nederlandse editie nam uitgeverij Himalaya drie personen in dienst, een redactiecoördinator, vormgever en iemand voor de marketing. Deze zijn gehuisvest in Bussum. Net als in ons land wordt redactioneel beroep gedaan op freelancers. Voor de lancering in Nederland wordt samengewerkt met de Nederlandse uitgever Senior Publications Nederland.