«Geen persoonlijke nederlaag»

Poll Peters

R.Co.

BR>

SINT-TRUIDEN -

Poll Peters begon gisteren aan zijn

informatieronde

. Hij werkte een aantal individuele gesprekken af, vandaag volgt nog een groepssessie. «Over de inhoud ervan wil ik niets kwijt», aldus de STVV-coach. «Dat is interne keuken.» Maar net als de voorzitter bevestigt hij dat er geen sprake is van sluimerende conflicten. «Wel integendeel. De jongens zitten meer in met de huidige situatie dan de buitenwereld zich kan voorstellen. Alleen zal die positieve ingesteldheid zich nu ook op het veld moeten gaan vertalen en mag het niet bij woorden blijven.»

Peters heeft zich in de voorbije weken suf gepiekerd. Hoe viel de terugval te verklaren? De geslaagde Intertoto-campagne en, daaruit voortvloeiend, een vorm van verzadiging? De vroege start van de voorbereiding? De andere, minder op conditie gerichte aanpak in die voorbereiding?

«Er is in de maanden juni en juli veel gesproken over het brengen van attractief voetbal», beseft Poll. «Is dat ten koste gegaan van de inzet? Kan zijn. Al was dat zeker niet de bedoeling. Ik heb er altijd op gehamerd dat het collectief één van de pijlers moet blijven. Zo ook heb ik nooit gedeeld in de euforie die zich tijdens de Intertoto-campagne stilaan meester maakte van de entourage. Ik ben een vermanend vingertje blijven uitsteken. Maar misschien hebben de spelers het toch verkeerd ingeschat. En worden ze nu, tot hun eigen ontsteltenis, plots geconfronteerd met een andere realiteit: 2 op 12.»

Een snelle kentering is hoe dan ook hoogst noodzakelijk. Om die te realiseren, opteert Peters opnieuw voor het

oude

concept: vijf man achteraan. Geen persoonlijke nederlaag?

«Zo zie ik dat niet. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het

nieuwe

systeem zou staan of vallen met de resultaten. Wel, we bengelen aan het staartje van de klassering. Dan moet je teruggrijpen naar de oude wapens. Wat niet betekent dat ik het aanvallende concept, met vier verdedigers op een lijn, definitief vaarwel zeg. Het gaat gewoon even in de ijskast. We zien wel wanneer het er weer uit kan.»