«Zware voorbereiding?»

Lorenzo Staelens

BR>«Misschien veroorzaakt de zware voorbereiding bij Anderlecht de huidige blessuregolf», meent Lorenzo Staelens. «Al kan je zoiets nooit bewijzen. De eerste weken van de aanloopperiode viel niemand uit, nu stapelen de letsels zich op. Heel raar, want dat verschijnsel treedt alleen op tijdens het seizoen na een wereldbeker. We liepen er op de training van de Rode Duivels vermoeid bij, maar dat is logisch gezien de zondagavondwedstrijden. Vooral de spelers van Anderlecht voelen de geleverde inspanningen dubbel omdat we een totaal onverwacht puntenverlies leden.»

Glen De Boeck

«Lichte blessure»

Glen De Boeck moest het oefenveld snel verlaten. «Een kleine blessure aan de voet. Niets ernstigs, maar trainen lijkt op dit ogenblik onmogelijk. Ik hoop morgenavond opnieuw fit te zijn. De opeenvolging van wedstrijden speelt ons parten. Vooral de trip naar IJsland was er te veel aan. We zijn op vrijdagochtend om vijf uur aangekomen na een vlucht van drie uur. Twee dagen later moesten we alweer aan de bak. Ik wil dit niet als excuus gebruiken voor de slappe prestatie tegen Lommel en voor de vele blessures. Maar om nu te zeggen dat je er fris van wordt, neen, niet echt.»

Jurgen Cavens

«Wij voelen ons fit»

«De gasten van Lierse voelen zich lekker fris», aldus Jurgen Cavens. «Maar wij hebben zondag dan ook een deugddoende zege behaald. En dan word je de vermoeidheid minder gewaar. Bovendien heeft een club als Anderlecht vijfentwintig kernspelers, zodat de strijd voor een basisplaats groot is. Iedereen traint op het scherp van de snee. Bij ons verloopt het allemaal wat relaxter.»

Gert Verheyen

«Een hels ritme»

«De dag na een wedstrijd ben ik altijd een wrak», lacht Gert Verheyen. «Het zijn zware maanden geweest. Om eerlijk te zijn: het is allemaal te veel. Van profvoetballers wordt te veel geëist: de matchen stapelen zich op aan een hels ritme. De Europese voorrondes, competitie, beker, nationale ploeg en men verwacht elke week een topprestatie. Die drang werkt blessures in de hand. Alleen clubs met een ruime kern kunnen dit opvangen. Club heeft veel spelers ter beschikking, maar zolang het goed draait, verandert de trainer zijn elftal niet.»