NetVision koopt Aurora voor 384 miljoen frank

LEUVEN -

Het Leuvense Inter- en Intranetbeveiligingsbedrijf NetVision neemt voor 10 miljoen dollar (384 miljoen frank) alle aandelen van Aurora Enterprise Solutions (AES) over. AES is een Amerikaans softwarebedrijf uit Reston, Virginia.

DBi

BR>De overname sterkt de Leuvense spin-off van de K.U.Leuven (Easdaq: NETV) in haar ambitie een belangrijke speler te worden op de Amerikaanse financiële en overheidsmarkten.

AES maakt beveiligingsoftware voor de nieuwe generatie van Web- en Java-toepassingen. Na contracten met het Amerikaanse Rode Kruis en verschillende lokale ministeries, wordt het bedrijf nu NetVision's bruggenhoofd in de Amerikaanse overheidssector. Via hun kantoor in New York was NetVision eerder al goed ingeburgerd in de Amerikaanse financiële sector.

AES, dat ook kantoren heeft in Denver en Orlando, levert ook consultants voor de beveiliging van uitgebreide extra- en intranetten (bedrijfsnetwerken). Het Amerikaanse softwarebedrijf verwacht dit jaar een verkoopscijfer van 384 miljoen frank te realiseren, precies de prijs die Netvision voor AES betaalde.

«Aurora was eigenlijk al langer een angstaanjagende kopie van onszelf,» zegt afgevaardigde bestuurder van NetVision Stijn Bijnens. «We hebben de kat wat uit de boom gekeken en een goedkope overname kunnen doen door alle aandelen te verwervan aan eenmaal het verkoopscijfer.» Door de overname wordt NetVision niet alleen een wereldspeler, door de integratie van de producten van AES in het eigen gamma vervolledigt het zijn aanbod. «Onze activiteiten zijn dermate complementair dat zij voortaan aan hun klanten een totaaloplossing kunnen bieden op het gebied van veiligheidsoplossingen voor

middleware

,» aldus Bijnens. Het Leuvens beveiligingsbedrijf rekent in de toekomst dan ook op belangrijke synergieën. «Je gaat het zien, Reston wordt de nieuwe Silicon Valley aan de Oostkust,» besluit de Hasselaar. «De échte Silicon Valley is duur en overgeconsumeerd. In Reston, waar ook America Online en Uunet aanwezig zijn, ligt nog een mooie toekomst.»