Hasseltse hostessenbureaus smelten samen

HASSELT -

De hostessenbureaus Europ Services en Hostessenservice gaan vanaf 1 september samensmelten tot het nieuwe bedrijf All Assistance Agency. De nieuwe vennootschap zal geleid worden door Marina Meyssen en Peggy Timmermans, die beiden reeds een eigen bureau runden. All Assistance Agency zal beschikken over ongeveer 130 personeelsleden, waaronder ook een dertigtal jongens. Het bedrijf heeft meteen een bijkantoor geopend in Tremelo en heeft zich de verovering van de Nederlands-Limburgse markt ten doel gesteld. Dit jaar wordt gemikt op een omzet van 10 miljoen frank.

BR>

All Assistance Agency zal zich richten op drie segmenten van de markt. «In de eerste plaats willen we het 'uitlenen' van hosts en hostessen verder uitbreiden,» aldus Marina Meyssen. «De bij ons ingeschreven gastvrouwen en heren kunnen worden ingezet bij officiële ontvangsten en bedrijfsfeesten, maar ook bij andere activiteiten, zoals de lancering van nieuwe producten, het uitdelen van promofolders of de bemanning van beursstanden.»

Ten tweede gaat de nieuwe onderneming secretariaatsdiensten aanbieden. «Het wordt een complete dienstverlening, gaande van de afhandeling van post en telefoon, over de opvolging van mailings, tot schriftelijke en telefonische enquêtes,» zegt Peggy Timmermans. Tot slot zal All Assistence Agency ook zorgen voor de opleiding van de hosts en hostessen. Onderwerpen als tafeletiquette of stijlanalyse komen daarbij aan bod. «Om al deze uitdagingen aan te gaan was schaalvergroting absoluut noodzakelijk,» zeggen beide dames. «Zoals veel jonge en ambitieuze bedrijven hadden wij afzonderlijk het probleem van een te beperkte managementstructuur.»

Security

Met de bekendmaking van de samenwerking werd aan klanten en medewerkers tevens een nieuw logo en uniform voorgesteld. Dit zowel voor jongens als voor meisjes. «Je zou het misschien niet vermoeden, maar we hebben ook een dertigtal jongens in ons bestand,» aldus nog Peggy Timmermans, die trouwens zelf nog als hostess actief is geweest. «De jongens kunnen bijvoorbeeld ingezet worden als parkeerwachter, bij de security of als taxichauffeur.»

Ook op vlak van geografische aanwezigheid is de nieuwe onderneming ambitieus. «Om steden als Antwerpen, Brussel of Gent beter te bedienen hebben we een bijkantoor geopend in Tremelo. Daar wordt gewerkt met een eigen personeelsbestand.»

Voorts heeft All Assistance Agency zijn oog laten vallen op Nederland. «In Nederlands-Limburg is er nog veel potentieel. We zijn klaar om in een groter gebied de kwalitatieve uitdagingen aan te gaan,» besluiten de zaakvoerders van de nieuwe onderneming.