Rudy Demotte lanceert nationaal voedingsonderzoek

Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte lanceert woensdag een grootscheeps onderzoek naar de voedingsgewoonten van de Belgische bevolking.

Belga

Verwacht wordt dat de enquête heel wat verschuivingen zal aantonen in het voedingspatroon tegenover het laatste gelijkaardig onderzoek 20 jaar geleden. Aanleiding van de enquête zijn volgens de persdienst van de minister de verschillende voedselcrisissen. In totaal zullen 3.200 mensen thuis ondervraagd worden met als doel meer duidelijkheid te krijgen over welke voedingsmiddelen ze consumeren, hoe het gesteld is met de voedingshygiëne in het huishouden en in welke mate de gezondheidstoestand afhangt van de voedingsgewoonten. De resultaten die eind 2005 beschikbaar zijn, zullen de overheid documenteren in het kader van hun beleid.

De enquête is een initiatief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en leefmilieu en wordt georganiseerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid en de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie.

De minister geeft morgen/woensdag 11 februari om 14.15 uur op zijn kabinet meer uitleg op een persconferentie.