Louis Michel ziet probleem in Laurents peterkeuze

Als prins Laurent de Iraanse prins Reza Pahlavi kiest als de peter van zijn pasgeboren dochtertje rijst er een diplomatiek probleem.

Belga

"Het is helemaal nog niet bevestigd. Ik heb zelfs eerder het gevoel dat het om een gerucht gaat. Maar als het het geval zou zijn, zou dat natuurlijk een diplomatiek probleem stellen". Zo reageerde minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel dinsdag op RTBF en Bel-RTL op de berichten als zou de Iraanse prins Reza Pahlavi de peter worden van prinses Louise, het pasgeboren dochtertje van prins Laurent en prinses Claire.

Reza Pahlavi is de zoon van de sjah van Iran. "Ik oordeel niet over de kwaliteit van die persoon", aldus minister Michel. "Maar dat een lid van de koninklijke familie, een officiële Belgische instelling dus, als peter voor zijn kind de zoon van de sjah van Iran zou kiezen, dat is een beetje zoals een officiële overheid een oud regime zou erkennen. Terwijl er in Iran vandaag een ander regime is, waarmee wij contacten onderhouden", zo stelde Michel dinsdagmorgen op de Franstalige radio.