Kaart met Vlaamse flitspalen nog deze week op het internet

Nog deze week verschijnt op de website van Mobiel Vlaanderen een kaart van Vlaanderen met de locatie van alle 290 flitspalen die momenteel in het gewest geplaatst werden.

Belga

De automobilisten dienen zich dus geen dure flitspalenverklikkers aan te schaffen, zo kondigde de woordvoerder van Vlaams minister van Mobiliteit Gilbert Bossuyt maandag aan. De kaart was ook al op het voorbije autosalon te zien en kon daar op veel belangstelling rekenen. Het is de bedoeling dat ze nog deze week online te consulteren is. De kaart zal regelmatig aangepast worden en zal ook melding maken van de plaatsen waarop in de toekomst flitspalen zullen geplaatst worden. Het huidige aantal van 290 zal tegen de maand juni opgevoerd worden tot 350, aldus nog de woordvoerder.

Voor minister Bossuyt is de locatie van de flitspalen geen geheim. De toestellen zijn geen jackpots, maar instrumenten om de snelheid van de voertuigen binnen de wettelijke limieten te houden en het aantal doden en gewonden terug te dringen. De ervaring leert immers dat een stijging van het aantal flitspalen zorgt voor een vermindering van het aantal overtredingen, besloot de woordvoerder.

Website Mobiel Vlaanderen: