Zin in seks hangt af van omvang hersenen

Volgens wetenschappers van de universiteit van Melbourne is de "seks-drive" van mannen en vrouwen in proportie met de omvang van een plaats in hun hersenen.

Belga

De grootte van de amygdala, een miniatuur "emotiecentrum" aan de basis van de hersenen, zou bepalen hoeveel zin iemand heeft in seks, zo meldde het Britse online persagentschap Ananova. De amygdala, die zo groot is als een amandelnoot, is verantwoordelijk voor onze reacties op angst. Eerdere studies wezen al uit dat de amygdala beïnvloed wordt door erotische films. Het hersengedeelte wordt zelfs verantwoordelijk geacht voor het paargedrag van de meeste dieren.

Het Australische team van wetenschappers onder leiding van David Reutens, onderzocht de hersenen van 45 patiënten die leiden aan chronische epilepsie, een ziekte die de zin in seks zou wegnemen. Om de patiënten te behandelen werd een deel van de hersenen verwijderd zodat andere delen terug normaal konden functioneren. Bij patiënten die na de operatie nog een groot deel van de amygdala bezaten, werd een grotere "seks-drive" geconstateerd. Reutens veronderstelt dat dit betekent dat de amygdala de seksuele opwinding positief beïnvloedt.