Al 400 geïnteresseerden voor Waalse tegenhanger Eurosong for Kids

Al meer dan 400 jongeren hebben zich sinds afgelopen weekend ingeschreven voor Eurokids 2004, de Franstalige evenknie van Eurosong for Kids.

Belga

De winnaar van de wedstrijd, die dit jaar wordt georganiseerd door de RTBF, mag op 20 november de Belgische driekleur verdedigen in het Engelse Manchester. Het is drie maanden geleden dat X!nk vijfde eindigde op het eerste Junior Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, het songfestival voor kinderen tussen acht en vijftien jaar. De VRT mocht eerst een afgevaardigde voor ons land sturen, dus is het dit jaar de beurt aan de Franstalige openbare omroep.

In april vinden de audities plaats. Daarna blijven tien artiesten over, die elk een professionele voorbereiding krijgen. Net als in de Vlaamse uitgave moeten de deelnemers een eigen nummer brengen. De RTBF zal een en ander op de buis brengen. Hoe dat gebeurt, willen de verantwoordelijken nog niet bekendmaken. Naar de grote Europese finale keken vorig jaar bijna 30 miljoen mensen. In 2005 mag ons land het Junior Eurovisie Songfestival organiseren. Die taak is voor de VRT weggelegd, maar de RTBF heeft al laten verstaan bereid te zijn mee te werken.