Vanoudenhoven gaat in "Het RobRapport" op zoek naar "De Vlaming"

Op 22 februari keert Rob Vanoudenhoven terug op het TV-scherm. Tien weken lang gaat de populaire presentator op basis van honderd dilemma's op zoek naar "De Vlaming".

Belga

Door "Het RobRapport" op zondag te plaatsen, staat productiehuis Woestijnvis elke dag in prime time op TV1 geprogrammeerd. Het is van "Via Vanoudenhoven" geleden dat hij met een eigen programma op de buis kwam. "Ik heb de laatste maanden veel gelezen en naar het nieuws gekeken. Wat mij opviel, is dat er erg veel onderzoek naar de Vlaming wordt gedaan", zei Vanoudenhoven dinsdag tijdens de voorstelling van het programma.

De vraag is of we de Vlaming aan de hand van die cijfers echt leren kennen. Met dit uitgangspunt nam Vanoudenhoven een bureau onder de arm dat een representatief staal van de Vlaamse bevolking aan honderd dilemma's onderwierp. De resultaten zijn de ideale voorzet om een en ander in "plezante filmkes" te gieten, waarbij ook de verborgen camera niet ontbreekt.

Het programma bevat enkele vaste ingrediënten. Er is de rubriek "De Harde Cijfers" waarin de makers enkele onderzoeksresultaten ludiek in beeld brengen. Daarnaast bevat het een sketch waarin Vanoudenhoven bepaalde stellingen toetst. Ook trekt hij elke week naar "Het Meest Gemiddelde Dorp van Vlaanderen", het dorp dat statistisch gezien op alle gebieden het dichtst bij het gemiddelde ligt. Daarnaast gaat binnenkort de website "www.robrapport.be" on line. Daarop krijgen de bezoekers een aantal vragen voorgelegd. De beste 50 inschatters komen in het publiek terecht. Naast een pak sketches bevat het programma, dat niet live in de ether gaat, een studio-gedeelte. Het is niet de bedoeling dat er elke week een centrale gast wordt uitgenodigd.

Het programma komt de week na de laatste aflevering van Eurosong op TV1. Met "Het RobRapport" vult Woestijnvis de laatste avond in waarop het nog niet op TV1 geprogrammeerd stond, met op elke weekdag "Man bijt hond" en "De Laatste Show" en op vrijdag en zaterdag respectievelijk "Het Geslacht De Pauw" en "Het Eiland". De weelde duurt echter maar vier weken, want nadien is "Het Eiland" alweer afgelopen.