Platenlabel Stella Artois Music haalt Praga Khan binnen

De Belgische techno-dancegroep Praga Khan heeft een platencontract getekend met het kersverse platenlabel Stella Artois Music. Interbrew liet dinsdag in een mededeling weten dat de groep heeft besloten haar volgende album, 'Electric Religion' bij de nieuwe maatschappij uit te brengen. Het is de eerste groep die bij het label tekent. Stella Artois Music haalt meteen een grote vis binnen. "Ons contract met onze vorige platenmaatschappij was eind 2003 afgelopen. Dit gaf ons een unieke kans om eens rond te kijken en te praten met diverse partijen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Stella Artois Music", zegt Maurice Engelen, de bezieler van de groep.

Belga

Het nieuwe label ging op 1 februari van start. De platenmaatschappij wil de noodlijdende Belgische muziekscene een duwtje in de rug geven door een grote act en drie beginnende groepen een plaat te laten uitbrengen. Engelen, een van de grondleggers van de New Beat uit de jaren tachtig en mede-oprichter en directeur van het platenlabel Antler/Subway, keert met de beslissing voor een stukje terug naar zijn roots. De Praga Khan frontman zal namelijk zeer nauw betrokken worden bij de verdere uitbouw van het label. "Het lijkt me fantastisch om op zoek te gaan naar jong talent en de ervaring die wij hebben opgedaan door te geven aan de nieuwe generatie", aldus Engelen, die zegt dat dit de doorslag gaf om met Stella in zee te gaan.

Ook Len Doens die instaat voor het dagelijkse management van het label is opgetogen over de komst van de groep. "Eerst en vooral wordt het label door de komst van Praga Khan meteen serieus genomen door alle partijen op de markt. Daarnaast betekent dit een hoop ervaring om de platenmaatschappij verder uit te bouwen", aldus Doens.

Het nieuwe album van Praga Khan komt normaal gezien in de lente van 2004 uit. De groep duikt in het najaar de theaters in met het spektakel 'The Next Dimension', dat visual art, ballet, klassieke muziek, film en dance combineert.