Zes zeilschepen blikvangers van 'Oostende voor Anker'

Zes grote zeilschepen, waaronder de Russische Seedof, worden de blikvangers van de vijfde editie van 'Oostende voor Anker', het maritiem historisch voorjaarsevenement dat eind mei wordt gehouden en elk jaar 200.000 bezoekers lokt. Daarnaast zullen gedurende de vier dagen van het evenement 250 figuranten aanvallen uitvoeren op het Klein Strand rond het thema "Het Beleg van Oostende", zo maakte organisator Hubert Rubbens maandag bekend.

Belga

Een tweede nieuwigheid van de editie 2004 is de samenwerking met de marine van Spanje, Nederland en Frankrijk. Voorts breidt 'Oostende voor Anker' het aanbod uit. Het weekeinde vóór het evenement wordt een gewoon maritiem weekend georganiseerd met als blikvanger roeiwedstrijden in walvissloepen in het Montgommerydok.

De organisatoren sloten een overeenkomst met de eigenaars van de Seedof, met zijn 120 meter het grootste zeilschip ter wereld. "In tegenstelling tot twee jaar geleden toen er financiële problemen rezen, hebben we nu de zekerheid dat het schip zal aanleggen in de haven tijdens het Pinksterweekend", aldus de organisatoren van 'Oostende voor Anker', dat van Toerisme Oostende 137.000 euro subsidie krijgt.