Vakbonden De Post dreigen met acties: sorteerproblemen in Hasselt

De vakbonden ACV, ABVV en ACLVB dreigen met acties indien de directie van De Post tegen komende donderdag geen oplossing aanreikt voor de aanslepende sorteerproblemen in het postsorteercentrum van Hasselt.

Belga

Zo liet vakbondsafgevaardigde Margriet Rayen van ACV Transcom maandag weten. De problemen zijn te wijten aan de invoering van het nieuwe geo-routesysteem dat in Hasselt wordt uitgetest.

In de maanden november en december kampte het sorteercentrum in Hasselt ook al met grote problemen door de invoering van het nieuwe systeem. De directie van De Post besliste daarop om het postcentrum de klok rond te laten draaien en schakelde bijkomend personeel in om de achterstand weg te werken.

Maar de achterstand in de postbedeling is momenteel nog altijd niet weggewerkt. Tienduizenden stukken wachten er nog steeds op behandeling. Het postpersoneel vreest dat de problemen vooral in april, met het drukwerk voor de Vlaamse en Europese verkiezingen, een hoogtepunt zullen bereiken.

Directie en vakbonden kwamen maandagnamiddag bijeen om de problemen te bespreken. Hoewel een aantal kleine problemen opgelost kon worden door beslissingsrecht toe te kennen aan een aantal postmeesters, kon er geen bevredigende oplossing voor het probleem van het sorteren aangereikt worden. De vakbonden stelden daarop een ultimatum. Dat loopt komende donderdag om 10 uur af.