Lommel investeert 27 miljoen in fietspaden en industriegrond

De stad gaat de toeristische fietspaden tussen Kattenbos en het Ekselse Pijnven verbreden. Aan het NAC en in Kerkhoven komen attractieve pleinen. Verder worden wegen aangepakt en industriegronden klaargemaakt. Goed voor 27 miljoen euro.

jforier

De toeristische fietspaden tussen Kattenbos en het Pijnven worden breder gemaakt en krijgen een duurzame laag beton. Schepen Walter Cremers: "Dergelijke paden zijn een groot succes. Provinciale metingen leren dat op Lommels grondgebied de hoogste frequentie fietsers wordt geteld. Het ontwerp is in voorbereiding. We moeten nog enkele afspraken maken met Bos en Groen. We zorgen langs de Molsekiezel ook voor verhoogde, deels gescheiden fietspaden en voetpaden." De fietsenstallingen aan alle bushaltes worden ook uitgebreid. Aan het Nieuw Administratief Centrum (NAC) en het Hertog Janplein komen wegen en een modern plein met dimbare lichten. Het NAC zelf is eind dit jaar klaar. Kerkhoven krijgt, tegenover de parochiale kerk, een plein in u-vorm met parkeerplaatsen. Cremers: "Het project zit in de ontwerpfase."

In Heeserbergen komen er 3 verkavelingen: rond de kerk, achter de Kempensestraat en aan de Kopshoeven. In de lente start de bouw van de nieuwe werf in Maatheide. De restauratie van de vroegere staatsboerderij 'huis Corens' in de Kolonie is ook goedgekeurd. De 2de fase van de nieuwe basisschool in Kattenbos begint, samen met de herinrichting van de schoolbuurt in de Haardstraat en langs de weg Kattenbos. Cremers: "De sanering van de Balimgronden is zo goed als rond. We zijn nu bezig met een structuurschets om die zone, samen met de Umicoregronden, aan te sluiten op ons Kristalpark. Ze zullen dan een 370 ha groot aaneengesloten industrieterrein vormen."