Maasmechelse politie verhuist

De Maasmechelse politie verhuist van de kazerne aan de Koning Albertlaan naar het voormalige klooster aan de Dokter Haubenlaan. Ook het vredegerecht trekt in het klooster dat de gemeente terugkoopt voor 2,25 miljoen euro van de regie der gebouwen. De belastingsdienst, tijdelijk verhuisd naar Lanaken, krijgt een nieuw gebouw tussen het klooster en de bibliotheek.

jforier

De verhuizing van de politiediensten zou al kunnen gebeuren in het voorjaar van 2006. De politiepost die nog actief is in het oud-gemeentehuis verhuist dan mee. De regie maakt het gebouw intussen klaar. Ook de diensten van het kadaster en de registratie verdwijnen uit het oud-gemeentehuis en gaan naar de rijkswachtkazerne aan de Koning Albertlaan.

"Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het ministerie van financiën in het klooster zou trekken, maar zij wilden enkel nog huren zodat dit project niet doorging. Uiteindelijk zijn we tot een akkoord gekomen: wij kopen het klooster opnieuw. We gaan kantoren voor de belastingsdiensten voorzien in een nieuw gebouw aan de Dokter Haubenlaan. De gemeente levert de grond en we delen later in de winsten bij de bouw van appartementen op de bovenverdieping," weet burgemeester Terwingen. "Het is belangrijk dat wij die diensten allemaal in onze gemeente houden als we verder willen erkend worden als kantonnale hoofdplaats."

Nadat alle diensten verhuisd zijn, neemt de gemeente de vrijgekomen ruimte in het oud-gemeentehuis in: de schepenen en aanverwante diensten krijgen hier een stek, net als vergaderlokalen voor de politieke fracties.