Zuid-Afrikaan door baas in leeuwenkooi gegooid

Een Zuid-Afrikaanse landarbeider is door leeuwen verslonden, nadat hij door zijn ex-werkgever bij een woordenwisseling in een leeuwenkooi werd gegooid.

Belga

De dader werd maandag aangehouden op zijn boerderij, een centrum waar wilde dieren worden gekweekt, nabij Hoedspruit. Hij moet samen met drie medeplichtigen, ook werknemers van de man, voor de rechter in Phalaborwa verschijnen, op beschuldiging van moord.

Volgens getuigen werd de 38-jarige Nelson Shisane op een reeks vuistslagen getrakteerd toen hij begin deze maand terugkeerde naar de boerderij. De man werd er eind 2003 ontslagen na een woordenwisseling met zijn baas. Zo verklaarde Ronel Otto, een woordvoerder van de politie, dinsdag.

Na de vuistslagen werd Shisane vastgebonden, in een wagen geladen en naar het Mokwalo White Lion Project, zo'n vijftien kilometer verderop, gebracht. Daar werd hij over het hek van een leeuwenkooi geworpen en verslonden door de leeuwen. De familie van Shisane maakte zich ongerust over zijn verdwijning en waarschuwde de politie, die meteen een onderzoek instelde. Dit leverde verschillende getuigen op en zelfs de schedel, een stuk been en bebloede kledingsstukken van de man werden teruggevonden.