DDT heeft nieuwe vijanden

«Het is een vergissing! Ik kan het allemaal uitleggen.» Waar hadden we dat Jacques Vermeire nog ooit horen roepen op het einde van een aflevering, wanneer hij - tot algemeen jolijt - de klappen kreeg. Voor wie er nog mocht aan twijfelen: DDT is terug, nu onder de naam van Verschoten maar nog altijd garagist, knoeier, sjacheraar, gierigaard en pispaal. Hij heeft opnieuw zijn blauwe overall aangetrokken, met dit subtiele verschil dat hij er een das onder draagt. Hij heeft nu ook een vrouw (Martine Jonckheere), die meer uitgeeft dan hij kan verdienen. En hij heeft een zoon, Sven (Aron Wade), die als snul zijn vader nog overtroeft.

RdC

BR>Nevenattractie van de nieuwe VTM-comedy 'Verschoten en Zoon' is natuurlijk Joyce De Troch, die als actrice haar (lang niet slechte) debuut maakt in deze serie. Zij is secretaresse, een nieuw Doortje als het ware, maar dan een die in de Playboy heeft gestaan want bij VTM houden ze van wat glamour.

Het is nog te vroeg om deze nieuwe sitcom te beoordelen. Maar met de hierboven genoemde ingrediënten kan het zeker een kijksucces worden. Fijnzinnige humor is duidelijk niet het grootste streven: de twee nonnen liepen er anachronistische gekleed bij en leken recht uit de jaren vijftig te komen en de manier waarop Sven soep maakte, liet evenmin veel goeds verhopen over het humorniveau van 'Verschoten en Zoon'. Maar anderzijds viel er ook af en toe echt te lachen. De aflossing van 'Kotmadam' lijkt met deze comedy alvast verzekerd.