Thomas Cook gaat op verre afstand vliegen met "BelgiumExel"

Vanaf eind februari werken de touroperators van de Thomas Cook Belgium groep voor hun lange afstandsvluchten samen met de luchtvaartmaatschappij "BelgiumExel". De nieuwe maatschappij zoekt een 50-tal Belgische werknemers om de nieuwe operaties vanuit Brussel op te zetten.

Belga

"BelgiumExel" is de nieuwe luchtvaartmaatschappij van de Exel Aviation Group die verschillende luchtvaartmaatschappijen opereert zoals HollandExel, actief als long haul carrier op de Nederlandse markt en diverse regionale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM Exel, GrandaExel (Italië), AlbaExel (Spanje), Bonaire Exel en Aruba Exel. De Exel Aviation Group is zelf onderdeel van de Imca Group, een Nederlands bedrijf dat actief is in verschillende bedrijfssectoren waaronder vastgoed, media, scheep- vaart en industriële naaimachines.

Vanaf eind februari zullen alle vluchten van Neckermann, Pegase en Thomas Cook naar Cuba, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Kenia en Zanzibar uitgevoerd worden met een Boeing 767-300 van "BelgiumExel". De Boeing 767-300 zal permanent gestationeerd worden in Brussel. Het toestel telt 260 stoelen waaronder 248 in economy en 12 in business class. Op dit toestel zijn echte business seats aanwezig. De Boeing 767-300 van BelgiumExel wordt geleased van het Scandinavische SAS (lid van de Star Alliance groep) en voldoet aan de strengste normen inzake veiligheid en kwaliteit van operaties.