Duitse auto-industrie zet het jaar slecht in

Het jaar 2004 is slecht begonnen voor de Duitse auto-industrie: het aantal nieuwe geregistreerde voertuigen is er in januari 2004 in vergelijking met dezelfde maand in 2003 met 9 procent gedaald.

Belga

Het nieuwe model van Volkswagen, de Golf 5, doet het niet zo goed als verwacht. In vergelijking met december is de registratie er zelfs met 10 procent op achteruit gegaan. De cijfers bevestigen de slechte toestand op de Europese markt. In Frankrijk is de registratie van nieuwe voertuigen vorige maand met 11,9 procent naar benden getuimeld.

Als men de vrachtwagens en motoren in de cijfers betrekt, gaat het om een daling van 13 procent tot 230.000 voertuigen. Het jaar kondigt zich dus slecht aan voor de Duitse auto-industrie, die 10 procent van het industriële bruto binnenlands procduct vertegenwoordigt.

Daarnaast heeft Europese marktleider Volkswagen het moeilijk met de verkoop van zijn nieuw automodel, de Golf 5. Een woordvoerder van het bedrijf heeft maandag aangekondigd dat drie productiesites met Pasen voor vier dagen dicht moeten wegens technische werkloosheid.