Knappe start voor Stijn Vreven in de Nederlandse competitie

HASSELT -

Met een krappe één-nul overwinning tegen FC Twente boekte Stijn Vreven zondagmiddag met FC Utrecht meteen zijn tweede zege op rij in de KPN telecompetitie. Voor een vrijwel uitverkocht Nieuw Galgenwaard nam een andere Belg, Tom Van Mol, de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Er liepen ook bij de tegenpartij een aantal landgenoten op het veld. Zo verscheen Fréderic Peiremans aan de aftrap en was er een invalbeurt weggelegd voor Jan Verlinden en Kris De Witte. Voor Kurt Van de Paar, die een knieoperatie achter de rug heeft, kwam de partij nog te vroeg.

BR>«Bij de rust had de wedstrijd in ons voordeel moeten beslecht zijn,» zo meldde een zielsgelukkige Vreven na afloop. «Na een kwartier spel trof Tom Van Mol met een verre knal raak. Daarna lieten Martel en Dijkhuizen de kansen onbenut om de wedstrijd voortijdig te beslissen. In de tweede periode bracht Meijer bij Twente liefst vijf aanvallers op het veld en zo werd de druk alsmaar groter. We hadden in de slotfase beslist wat mazzel, maar wisten de kleine voorsprong toch op het bord te houden. Zelf verliet ik een kwartier voor tijd met een bloeduitstorting in de kuit het veld.»

Waseige

«Hoewel de voorbereiding vrij zwaar was, kende ik weinig of geen aanpassingsproblemen. Onze coach, Mark Wotte, die in Nederland met zijn eigen visie op het voetbal veel opzien baart, verwacht van mij dat ik op de rechterflank meermaals voor dreiging zorg. Mij best, zo kan ik mij naar hartelust uitleven. De sfeer hier vanmiddag was ongelofelijk, de supporters zingen reeds een uur voor de wedstrijd. Toen men aankondigde dat hun gewezen vedette Michaël Mols op de tribune zat, was er geen houden meer aan. De nieuwe topschutter van Glasgow Rangers maakte na de wedstrijd onder luid applaus zijn opwachting op het veld. Mols is hier echt een monument. We missen hem zeker, met een klasseflits kan hij elke wedstrijd openbreken of beslissen.»

«Het verschil met België is duidelijk, de beleving is hier veel groter, op het veld maar vooral naast het veld. Het voetbal leeft hier meer. Ambitie voor de nationale ploeg heb ik zeker nog. Hoeveel kunnen er zeggen dat zij tegen PSV, Ajax of Feyenoord spelen? Als Utrecht zo blijft draaien, kom ik misschien toch in beeld. Maar onder Waseige heb ik er geen goed oog in, je kent dat, als franstalige kiest hij zeker eerst voor Genaux en Crasson, al komen zij niet aan spelen toe.»